undrar..

Vi pratadade om en sån intressant sak på vårt senaste seminiarium (eller, det är väl alltid intressant men): Heteronormen. Att alla förutsätts vara heterosexuella om inget annat anges. Enligt statistik brukar det sägas att 3 i varje klass är homo- eller bisexuella, men ändå bemöter man aldrig sin klass som att det finns annat än heterosexuella där. När man väl talar om en annan sexualtitet talar man OM den, liksom " det berör inte oss, vi heterosexuella, men man kan ju vara  homosexuell med, det är inga fel med det". Undervisningen utgår aldrig från flera sexualiteter, det talas inte om kärlek på olika sätt i grundskolan osv.
 
Roligaste (en sorgligaste?) exemplet var att skolverket skickat ut en enkät till alla Sveriges elever om tolerans. Det skulle undersökas hur toleranta mot ex homosexuella och invandrare sveriges elever faktistk var och hur mycket fördomar eleverna hade. MEN.... påståenden som eleverna fick ta ställning till i enkäten var typ " homosexualitet är en sjukdom"...
 
Förmodligen hade då skolverket förutsatt att alla sveriges elever är heterosexuella och man skulle testa om de tolererade " de andra" (de som finns ..men inte i vår skola va??).Det handlade alltså om en enkät för majoritetsgruppen för att se hur mycket de "klarar av" minoriteten.  Men what do you know skolverket! Det finns ju faktiskt homo- och bisexuella eleever överallt! Hur kul var det för dem att svara på den enkäten? Så sjukt att ingen tänkte på det innan de skickade ut den.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0