Tusen dagar härifrån

Är hemma. Så himla skönt.
Hade faktiskt en jättebra dag idag när vi hjälpte farfar med flytten. Har fått en superfotölj med.

Nu ska jag äta Alftapizza och (god) bea!


Uppvaknande

Men det är ju  kul att hantverkarna fick väcka mig i morse. De brukar alltid komma åtta. Nu terrorplingade de på min dörr tio i sju! Herre min get. Bevare mig väl. Och så vidare..
Jag flög upp och hittade ett par leggings och en tröja som jag satte på mig ut och in. Jag blev så stressad så jag skakade som en gnu(???) nej, mer ett asplöv. Maskara under ögonen och håret på ända hade jag.
Sen skrattade dom åt mig när jag öppnade.

Som sagt. Det är ju kul.


Fan va coolt!

Jag såg Sandra ur Skilda världar på universitetet. Hon pluggar där. Fan va coolt!

Onsdag

Tur för mina systrar att de är snyggast på hela jorden. Sitter och klickar runt på deras facebook och häpnar. Fick man välja om man ville bli lång eller snygg i vår familj?

Roligaste Erica idag

Erica: Håret är kattgrått..
Jag: Råttfärgat?
Erica: Ja, just ja...


Haha, älskade roliga vän.


Hemtentadöd

Jag jobbar och sliter för att försöka bli klar med hemtentan på fredag. Kommer väl inte hända. Men hoppas kan man ju.


Jag är så himla taskig har jag kommit på. När jag sitter här på skolan och pluggar för mig själv. Jag glor på alla som går förbi och tänker typ något om alla, ofta taskigt. Som att jag är så mycket bättre. Herregud, jag är väl mest ofixad och sliten på de här univesitetet just nu. ...Och om de är något jag tänker snällt så är de typ " men va kul för henne att hon får va så jävla snygg. Hata henne!". 

Avsky

Hänger sliten i min soffa efter gårdagen. Klickar runt bland internetsidor och youtubeklipp. Så råkade jag se från en kinesisk nyhetssändning. En övervakningsfilm som visar ett liten, liten flicka som blir brutalt överkörd och totalt 18 personer som går förbi, kliver över den döende flickan, utan att blinka. Tillslut kommer en tant fram och ropar på mamman till flickan och hon förs till sjukhus. Men herregud va makabert! Hemskast är när alla går förbi.
Brutal film..
http://ajour.se/barn-kordes-over-darfor-reagerade-inte-omgivningen/

tjohooo

Idag är det födelsedagskalas! Kult! Jag ska hinna tusen miljoner saker innan dess men jag taggar!

Igår satt jag och tänkte på två helt random händelser jag kommer ihåg från när jag va liten. Och hur konstigt det är att jag kommer ihåg just dom.

Den första var när pappa och jag gick längst gångvägen vid Nordanängs dagis. Nej, ursäkta mig. Förskola. Så kaste pappa ett godispapper på vägen. Och jag stannade och sa " Men pappa! Man får inte slänga skräp i naturen!" Och han bara: "oj, just ja, jag måste genast plocka upp!". Som att han inte visste det. Men jag trodde verkligen att han inte visste det, att ingen hade lärt honom att man inte fick skräpa ner. Hahah... Varför kommer jag ihåg det?

Den andra händelsen var när jag skulle gömma mig för mamma när hon skulle komma och säga godnatt till mig. Så rullade jag in mig i överkastet som en liten korv nere i fotänden av sängen. Så tänkte jag; hon kommer ju se mig direkt men de blir kul". Men tydligen var det ett jättebra gömställe så hon såg mig verkligen inte. Trodde väl jag va på toaletten eller något så hon gick till vardagsrummet igen. Där låg jag i min lilla korv i typ tio minuter tills jag började ropa " hallå. hallå. hallå!" Så tusen år senare hittade dom väl mig men då va det inte lika kul.


Vaför minns man sånthär?

det finns ingen väg tillbaks

Idag har det hänt massa roliga saker som jag måste dela med mig av till min trogna skara.

Rolig grej ett: Det satt en skitrolig lapp som löd typ " Nu krossar vi patriarkatet! Jag vill starta en feministisk bokklubb, hör av dig om du vill vara med! Melja; [email protected]"
hahah, adressen alltså.. haha

Rolig grej två: Snubblade och ramlade på marken framför en tant utanför coop. Skrattade högt åt mig själv. Hon såg skrämd ut.

Rolig grej två: Jag har köpt en assnygg vinterjacka och nya vinterstövlar

Rolig grej tre : Jag fick VG på tentan som 65 procent kuggade på!

Rolig grej fyra: Läxhjälpen idag.

Rolig grej fem: ... okej inget mer.

Men vet inte vad det är för låt

Det börjar bli lite tröttsamt med hantverkare här. Måste upp kl sju och dra typ åtta, kan inte vara i sitt eget hem förän kl fyra sen. De är lite jobbigt. Längtar ihjäl mig till fredag så jag får sova och sen inte måste upp tidigt på lördagen.


På lördagen ska jag har födelsedagsfest. Kult! Tänkte baka cupcakes och bjuda på men frågan är när jag ska kunna göra dom.


Mitt hälsingland

Malin skrev detta på fejjan, tyckte det va så himla kul.  
DU VET ATT DU KOMMER FRÅN EN HÅLA I HÄLSINGLAND NÄR: Du tycker det är trafikstockning för att 10 bilar väntar på att få köra om en traktor. Du mäter avstånd i timmar. Du ser folk ha på sig jaktkläder vid sociala evenemang. Du kör 100 km/t i en halvmeter djup snö och snöstorm utan att ens blinka. Minst en av dina grannar bränner sprit hemma och alla vet om det, t o m polisen för det är hans bror. D......u har startkablar i bilen och din fru vet hur hon ska använda dem. Du tycker sexy lingerie är en silkespyjamas från Coop Forum. Älgar är bara en del av sceneriet. Du tycker en EPA-traktor är ett suveränt färdmedel för din son, mellan moppe- och körkortsål dern. Att "klä upp sig" innebär att stoppa in flanellkjortan i dina jeans och sätta på sig ett par rena strumpor. När du träffar en ny person är din första fråga vem som är dennes föräldrar/syskon. Du kan namnge alla som du tog examen med. Du faktiskt har åkt 20 mil t/r för en fest. Skolorna stänger inte för att det snöar. Du i dina yngre dagar inte kunde köpa cigaretter i affären för expeditern a visste exakt vem du var och din ålder. Det är status att vara tillsammans med någon från en annan kommun. Du har i princip inte något val än att vara "buksvåger/svägerska" med någon du mer eller mindre känner. Du tycker att män som har rosa tröjor är gay. Du tycker att folk i storstan klär sig lustigt för att två år senare "trendigt" ha liknande kläder. Du, i din ungdom, visste exakt till vilket uteställe dina vänner skulle en lördagskväll, det fanns bara ett. Du tar en promenad för att motionera och 5 personer stannar för att fråga om du ska ha skjuts. Helgspänning innebär att åka runt på "björn-safari" i bilen för att kanske se någon björn nånstans i krokarna. Din lärare förväxlade dig med ditt syskon eller din moder/fader. "Gula sidorna" består av 4 sidor. Du blinkar inte för att svänga eftersom alla vet vart du ska i alla fall. Du ringer till fel person men blir hänvisad till rätt nummer. Halva kommunen håller andan när ett företag hotar lämna orten.

Nån borde byta stad

Nu är jag hemma från Hälsinglandet. Alldeles för kort tid fick jag vara i fina Alfta. Jag förstår inte hur man kan älska ett ställe så otroligt mycket.

Fick fina födelsedagspresenter. Vissa var så genomtänkta så lill-hjärtat blev alldeles varmt. Som körsbärsträdet jag fick av mormor eller boken av systrarna..
Synd att gullefarmor inte kunde vara där.


På tåget hade jag sån magkatarr så jag funderade på att hoppa av tåget. Fast jag härdade ut.
Satt och lyssnade på en kvinna som pratade i 100 km/h om världens mest ointressanta saker och hon bytte samtalsämnen innan den andra hann svara- " Äter dina barn grönsaker? Mina barn äter inte grönsaker. Morot kanske.  Vi har ju målat om sovrummet. Blå. Inte klarblå och inte ljusblå. Vi hade ju en konstig lärare i skolan. Men han va bra. Vilken klass går dina barn i?". Man bara " HEEEERREGUUUD. HÅLL KÄFTEN!".

Sen funderade jag över hur vi säger Stockholm hemma. Stöckålm.

Hjärtat sitter utanpå

Idag kommer Erica hem till Örebro. Och med sig har hon Jenny! Fantastiskt! Längtar ihjäl mig.
Sen ska Jenny åka med mig hem. Jag längtar hem så himla mycket med. Å bästa veckan! Om jag hade haft mindre plugg hade det varit en supervecka!

Nu borde jag väl börja fixa mig om jag ska till skolan. Men de känns ju överskattat. .

Tror du vi kan ropa efter nån med förstånd?

Vill bara säga till Elvira som tyckte att man inte skulle döda spindlar. Jo. När dom sitter och glor på en i sovrummet när man ska sova får man. Plus att jag har utrotat dom nu. HÖHÖHÖ.
Tur att jag har världens husmorsknep mot spindlar nu. Vill ni bra gärna veta va? Får se om jag berättar. Kanske skickar in till Hemmets journal, till sidorna där de skriver typ "ta lite citron i skurvattnet så glänser golvet".

Här sitter man och tänker att man inte har mycket litteratur alls. Kollar lite på schemat. Lugnt och skönt.. ingen litteratur.. eller va?! 300 sidor plus ett PM tills på måndag. Jaha.. Inte så att man ska åka hem eller så heller. Får väl hoppa över mitt älskade Tybbleparty ikväll då. Snyft.

Inatt sommnade jag förresten i soffan och sov där hela natten. Men lill-filten på mig. Ont i ryggen nu då.


Nu ska jag tvätta.


Förlåt att jag aldrig sagt förlåt

Jag stör mig så mycket på telenorreklamen. Den när de kommer in och ska ha sin familjedeal.  
Han pappan när han säger "Vi har inte samma mamma eller pappa men dom e som en bror för mig."
Vadå DOM är som EN bror för mig. Grammatik för sjutton.


Sen har jag suttit och funderat. Tänk om man var kompis med sveriges mästerkock. Så ska man ha middagsbjudning. Prestationsångest!

Joy to the world

Först och främst: Grattis älskade Frida och Fredrik till er vackra son! Och såklart, grattis Ebba som blivit storasyster! Är så stolt över denna lilla familj.





Både lördag-och söndagkväll har jag hängt hemma för mig själv. Men jag tror jag vant mig vid att bo själv nu. Deppar inte ihop fullständigt när jag får sitta hemma själv. En aning deppig blir man ju, men otroliga framsteg från mitt jag-hoppar-från-ballkongen-beteende som jag hade förr.

Inte för att man ska ropa hej än kanske.. men jag kanske har kommit på ett knep för spindlarna. Höhöh skrockar mördaren i mig.


Nu ska jag ut och promenera, sen skolan och efter det min älskade läxhjälp!




Som så många gånger förr

Så mitt stora problem.
Mitt sovrum har fått en spindelinvation. Inte monsterspindlar.
 
(Exempel på nät spunnet av monsterspindel)

Nej, mer gulligt äckliga spindlar.
Exempel.

Fem har hittills dykt upp i mitt sovrum. Jag har dödat dom men dom fortsätter bara komma. Jag damsuger och dammar som en galning. De verkar inte finnas en vrå där dom kan bo, men ändå dyker de upp hela tiden. Antagligen har dom ett stort lägenhetskomplex med studentlägenheter för spindlar mellan väggarna eller något. HUR SKA JAG UTROTA DOM?



Bortsett från att döda spíndlar har jag sovit hos Elvan i helgen. Himla mysigt. Idol, pizza och massa pianospel och sång.
Sen hängde jag på stan med Emelie, Marlene och Sara. Ericabristen kändes.

/Hejdåååå

Feels like flying

På läxhjälpen kom det bara en person idag. Men de gick väl lika bra det. Diskuterade politik.
Igår va de mys med flickor och fruktsallad hos mig.

De är en spindel i min lägenhet. Misstänker att de finns flera och att de har ett högkvarter någonstans.

Imorgon är det skola och sen en helg utan planer. Deppigt.


I´m turning radioactive

Lagar korvstroganoff och stökar lite hemma. Jobbigt att man diskar och gör så fint. Sen går det en kvart. " Nej men om man skulle ta och göra sig ett litet storkok". Kaos igen.

Känner mig just nu lite stressad. Eller de va kanske en underdrift. Se-döden-i-vitögat-panik, är väl mer rätta ordet. De har blivit fel i vårt schema så snart måste vi köra två delkurser samtidigt, fast en är på halvfart typ. Jaha, so what? tänker ni. Bara att en av dom är B-uppsatsen. Herregud. Ge mig lite meeeeeer tid!
Sen kommer läraren med mer underbar information.. mitt i allt ska vi ut på VFU.. Praktik alltså.. På VFUn ska vi skriva en VFUrapport på minst 10 sidor och ha lektioner som material för den rapporten. Samtidigt ska vi på VFUn göra undersökningar och samla material för B-uppsatsen och skriva på den. Och sen den fantastiska slutklämmen; B-uppsatsen ska in efter/under juldagarna. Så räkna inte med att se mig under jul. Förmodligen inte efter vecka 45 heller.




Dans igår. Träningsvärk i rumpan idag!
Efter det traskade jag till Annika och fick mat, samt diverse goda saker. Och så fick jag ju träffa min plutt Walle Wallander Wallandersson.


 
.


Those of your needs, that you wont let show

Igår hade jag och Elvan vår första läxhjälp för ensamkommande flyktingbarn. Eller barn och barn, vissa är väl lika gamla som mig och några år yngre. Men det var himla kul.
Dock kan man ju bli lite ställd när man får frågor som "Men hallå, Vad är Ebonitstav för något?".  Jaa, ehmm.. hörrudu... de är ju..en såndär vahetere..ja...ehhh... va?

 Elvan och Jag. Dock inte på läxhjälp. Tur det. Eftersom vi har åttiotalsutklädnad.

Efter det hade Erica och jag vår påbörjade måndagstradition. Det Okäna och Medium. Sånt som man inte vågar titta på själv och måste sova med någon när man har tittat på. Så nu på morgonen traskade jag hem med maskara under ögonen som en liten Walk av Shame, fast dä vare ju int!

 
En bild på Eccis, för att de skulle vara rättvist. Och för att ho e så obarmhärtligt jävla skitgullig på den är bilden.


/Linnea



When there's nothing he shines upon

Det var en långvarig frånvaro det där. Not.
Men ibland sitter jag och tänker på massa saker som jag absolut behöver säga och skriva. Till mina vänner. Fast bakom en datorskärm och rätt ut till internet-rymden.


Undra vad för slags blogg det här ska bli. Bara en dagbok kanske?

Definitivt ingen modeblogg. Eller träningsblogg, haha! Defintivt ingen fotoblogg, en flerbarnsmammablogg eller blogg om mitt fantastiska liv som backpackare i Europa. Eller en blogg om min hobby som aktions-och loppisletare. Eller en blogg om tårtdekorationer. Herregud! Prestationsångest. Har ju ingen hobby (stavade hoppy, hehe).

Helt klart en dagbok. Bara. Internet-dagbok.

 Hejdå!/Stortanden Wikström


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0