Maaj gaad

Shit pommes (hehehehhe) vad jag har varit effektiv idag alltså!
Till skolan åtta till tre och plugga ihjäl oss på grupparbete.
Hem och baka tills imorgon.
Städa, laga mat, diska, källsortera lite ba, och sen på helvetesplugget igen.

Men det känns inte jobbigt, är nog det fina vädret som gör det :)

Undrar ni varför jag har bakat tills imorgon? Visst gör ni va? Döööör av nyfikenhet? va? va? va? Men okej, jag berättar väl då om ni ska tjata såå!
Vi har seminarium imorgon där varje grupp ska ha föräldramöte om " så vill vi att alla ska lyckas i matematiken". Eftersom vår seminarieledare ogillar vår grupp och framförallt hatar mig(och säger att jag inte kommer kunna någon föräldrakontakt), kände vi att vi var tvungna att gå lite over the top. Därmed ska vi ha kaffe och kakor med oss, till föräldramötesfika. Vår grupp ska dramatisera hela föräldramötet och vi har ett vattentätt nät av argument om någon skulle ifrågasätta något vi säger. Nu ska dom få se!


Stress

Har verkligen fullt upp nu, så mitt liv framöver kommer nog inte vara så roligt. Vi ska göra en fältstudie mitt bland alla andra föreläsningar, uppgifter, seminarier och gruppredovisningar.
Det innebär alltså att vi ska ut i en förskola/skola och pröva en undervisningsidé,filma det, transkribera, och skriva 20 sidors uppsats om det, samt läsa massa litteratur till uppsatsen... detta ska se på dom typ 5-7 (!!!) dagar vi har tomma, alltså inga andra redovisningar. Men jag antar att det egentligen brukar va så stressigt på universitet bara att vi brukar ha de lugnt ;)

Jag och min lilla skrivarkompanjon fick alla fall tag på en jättebra förskola som vi ska göra vår fältstudie på och dom var jätteexalterade över att något så spännande skulle hända ;) Nu måste vi bara få alla föräldras tillåtelse att filma deras barn. Men pedagogerna skulle puscha för det :)




Tråkigt inlägg.. Jaa, nu måste jag plugga vidare.

Konstigt

Idag så började typ vår seminarieledare säga (skrika?) att jag aldrig kommer kunna ha någon föräldrakontakt för att jag inte hade något matematiskt språk. Det enda jag gjorde var att jämföra matematisk progresion med en trappa. Så himla konstigt. Lite sårande också. Fattar inte..Alla andra som sitter där och pratar om sitt liv hela tiden. Han måste hata mig?


Sen har jag väl haft fullt upp idag, skola, gym, läxhjälp.

Frimiiis



Finaste bilden! Jag blir ju alldeles varm i hjärtat! <3 Jag måste sett ut som helvete eftersom dom klippte bort mig. Men sen fick jag va med. :D Så kul kväääääll :D:D:D


Mardrömmar

Nej men det är ju kul att vakna av mardrömmar om magsjuka. Drömde att jag va tvungen att ta hand om massa sjuka barn och sen spydde en mig rakt i ansiktet. Och då tänkte jag " okej, nu kan jag inte ha massa undanflykter, nu kommer jag ju definitivt få magsjuka". Så jag åkte ut i en stuga i skogen för att vänta på det fruktade. Usch.



Nu ska jag följa med Erica till Make Up Store. Ikväll är det VIPkväll på frimis :D

Home makeover

Kollar på Extreme Home Makeover i brist på annat. Dom översatte just en liten kille som sa "ohh, my gooosh!!" till "dra på trisso!". HAHAHAHAHA. Vem använder ens de orden? Kanske ska lägga till det på min lista över bortglömda ord som behöver kommas ihåg. Just nu finns det bara 1. Va falls? 2. Dra på trisso!... måste samla fler ord :D

ARG

Nu är jag arg. Alltid när jag är riktigt arg på det här viset vill jag styla om mig själv. Jag får någon slags womenpower och vill vara single and fabulous!

Funderar på att faktiskt gå tillbaka mot lite blont, mörkblont, och kanske klippa av lite, tre cm räcker ju för att det ska bli kort för mig. Tunna ur, ha det rakt.  
Sen ska jag verkligen få lite edge, lite spets på min klädstil. Just nu har jag verkligen ingen stil. Det kommer ta tid men jag ska se jävligt bra ut. Någon gång ska väl jag bli något annat än average också.


Eftersom jag känner sån samhörighet med viccan kanske de blir sån färg:

och sån frisyr:

El tando de läkare

Nu har jag varit hos TANDLÄKAREN *läskigt domedagsljud*

Men, det gick bra. Läskigast var väl att bli bedövad. Det åkte ner lite i halsen, sen försvann allt vatten på tandläkarmottagningen så jag kunde inte skölja så halsen blev typ bedövad. Tandis satt där och bara " Jaa, de känns som att det är svårt att svälja och andas men de är helt normaaaaaaaaaalt". Medan jag bara " HERRE MIN GET, jag får ingen luuuuft *hyperventilera*". (Fast i mitt huvud då, aldrig att jag får ett sånt utbrott på allmän plats)

Sen kom vattnet tillbaka och dom ville skynda att borra för "om vattnet försvinner igen blir borren överhettad". Jaa, okeeeej. Börja borra ni, ni ska ju bara elda upp min käft. Men de fick bra och nu är tanden lagad och fin. Och jag är bedövad så jag känenr mig såhär:

(observera mina fantastiska talanger i paint!)

<---Stor käft!






Julia

Idag fick jag ett brev från Julia. Ett brev på posten. Så himla fint. Glömmer bort hur kul det är att få brev. Ska nog bli brevvän med Julia ;)



Idag uttryckte en människa på vårt seminarium; " Det är bra att utgå från barnens intressen, killar gillar bilar och tjejer gillar kattungar". Herregud, vill hon bli personligt mördad av mig eller? Jag satt där och skakade av ilska och tänkte " Ingen idé, ingen idé Linnea. Inte vika av från ämnet på seminaret. Inte bli upprörd. Det är ingen idé att diskutera med en idiot". Men herregud vad jag kokade inombords. Jag satt och skrev i mitt block jävlaidiotjävel genus??!!Genus!! idiotidiotidiot...  

Jaa, nu har jag suttit och läst på genusskolan.se hela dagen för att lugna mina nerver. Nu ska jag laga mat. Potatismos och lax. Som vanligt.

 

Normalt?

Blod

Idag hade jag tenta. Gick efter två timmar. Standard, som alltid. Sitter jag längre får jag ADHD och förstör det jag gjort. Det var pinsamt dock. Var den första som gick så de kändes som alla hatade mig och ville att jag skulle hålla käften.
Två timmar senare kom alla andra ut. Då höll jag på att gå under av tristess. Hade suttit ensam och glott. I TVÅ TIMMAR. Som ett annat mongo på universitetet.


Sen gav jag blod. Eller jag ska bli blodgivare så jag gav lite testingsblod. Hade bra blodvärde så har jag inte HIV så va det väl bara att börja ge. Men fy vad hemskt, jag har inte HIV. HJÄLP.
Jag var verkligen inte beredd på synen när jag kom in där alltså! Alla som ligger uppkopplade med slangar och blod och nålar hit och dit. Men dom va så snälla så det var lugnt. Jag tror jag har lite mammaochpappakomplex. Därför dras jag liksom till sånt där, där folk tar hand om en och klappar en på huvudet. För att inte mamma och pappa är här och kan göra det.

Jag frågade allafall tanten som jobbade där om hon tyckte att det var läskigt att sticka nålar i folk. Hon skrattade åt mig. Undra varför?




Fa

Familjen Annorlund alltså. Finaste programmet.

Snor en liten lista av Sofiepropp :D

10 saker jag tycker om:

Alfta

Familj

Släkt

Fina vänner i Örebro som gör att man orkar dagarna här

Några fina vänner som inte finns i Örebro

Ryggkli

Läxhjälsungdomarna

Dansa galet på ett svettigt dansgolv

Onyttigheter

Nya kläder

(Fanns ju tusen grejer, ska nog börja göra 10 saker jag gillar oftare. Shit, va grejer man gillar)



9 saker jag inte tycker om:

Magsjuka

Miljöförstörelse

Drägg

Matlådor

Brist på pengar

Missförhållanden för barn och ungdomar

Pretto drygpittar i skolan

Uppsvälld mage

Grodor

8 bloggar jag läser:

Hanapee.com

Spiderchick.nu

Ladydahmer.se

Gaymasen.se

Ketchupmamman.se

underbaraclaras.com

colorelle.se

egoinas.se



7 saker jag vill göra i framtiden:

Vara kär

Få barn

Ta examen

Skaffa mig ett bra jobb

Ha en köksträdgård

Resa (utan att vara rädd för magsjuka)

Vakna och vara fantastiskt duktig på inredning och fixa ett riktigt fint hem


6 råsnygga män/killar:

(Väldigt inbördes ordning, viktigt!)

BILL SKARSGÅRD

Joseph Gordon-Levitt

Alexander Skarsgård

Björn Gustavsson

Kirby Atwood

Ibland Edward Ibland Jacob i Twilight ;)


5 saker jag är rädd för:

Magsjuka

Grodor

Att bli ensam

Döden

Kackerlackor

4 ord som beskriver mej:

Rolig

Ödmjuk

Lätt utvecklingsstörd


3 saker jag ser fram emot:

När tentan är gjord

När jag ska åka hem till Alfta

Helgen


2 böcker jag tycker om:

(Säger två författare istället.)

John Ajvide Lindkvist

Camilla Läckberg.

1 bra låt:

Självklart val.

Somebody that I used to know - WOTE


Big Brother

Igår började ju nya säsongen av Big Brother. Ett hjärndött men otroligt beroendeframkallande program. Självklart satt vi bänkade.
Vi hejade på Sipan för han kom från Örebro. Och nu läser jag att han har bott i Alfta. SAY WHAT!? fan va coolt, faaan va coolt!

Saknar Alftaaa.





Söndag

Sitter här och snyftar till fina Familjen Annorlunda. Åå, fina programmet. Jag borde tentaplugga. Eftersom jag har tenta på tisdag och förmodligen kommer jobba hela dagen imorgon. Men va fan. De hinner man väl.

Äter lite lax och hemmagjord potatismos. Typ det enda jag tycker om nu för tiden. Förutom stuvade makaroner och korv. Varierar mellan de två grejerna. Tur att Erica har utfodrat mig så många dagar nu så jag får lite varierad kost.




Jag har tänkt lite på hur läskigt jag ändå tycker det är att jobba med barn. Jag tror att jag ska döda dom hela tiden. VIKARIE ORSKADE VÅR ENDE SONS DÖD. Fy vad hemskt. Massa saker kan ju hända! Man blir ju nervös bara av tanken.
Som förra gången jag jobbade på en förskola. Så går båda ordinariepersonalen på rast. Och lämnar mig med massa barn. Från 1 år upp till 5 år. Alla är utspridda i olika rum. Då fick jag verkligen panik. Ska man kolla till dom minsta som kan klättra på väggar, stolar och bord och ramla ner och slå ihäl sig? Eller stoppa något i munnen och kvävas! Eller ska man kolla på dom stora som kan börja slåss eller komma på jättebra bus. ÅÅÅ NERVÖÖST!.  Jag försökte helt enkelt samla ihop alla i ett rum så jag noga kunde bevaka dom. PUUH!







 Omotiverad minibild på min framtida man, Bill Skarsgård! Kolla på´n!

Strömpis

Igår hade vi drinkkväll hos Erica. Gjorde egna jättegoda drinkar. Sen åkte vi på strömpis. Men det var bara småbarn som just fyllt arton där. Små bebisar. Och idioter. Men det var väl kul ändå. Speciellt att dansa till " smoke weed everydaaaaaay".

Ikväll hoppas jag på god mat med Erica och kanske melodifestivalen.

Tandläkaren

Idag var jag hos tandläkaren. Jag hade ett stort hål. Jag har tydligen lyckats slå av en tand bak i munnen och där har jag fått ett hål som går djupt ner. Därför har jag tänk " jäklarns asså! Vilket hål det där är som jag till och med ser!!!" Men det var alltså inte hålet jag såg utan tomrummet efter den avslagna tandbiten.

Tandläkaren sa att hålet började närma sig roten och det vill man ju inte, då får man ju rotfylla.. detta får vi fixa snabbt.

"Herregud!!!" var min tanke. "Slit ut tanden nu, laga direkt, gör vad som helst så att inte hålet går ner till roooten!..." Men tydligen fick man boka en ny tid för det.. happ..  Så snabbt gick det inte för hålet att smyga sig ned till roten. Tur!


Sen var jag på en förläsning. Vi har världens gulligaste gubbe som föreläsare nu. Systra mi, Hanna,  skulle verkligen förstå mig när jag säger att jag vill gråta varje gång han öppnar munnen. ååå gulleeet!




Reklamskadad

Det går någon ny reklam om flingor nu. Där den manliga reklamrösten säger " Nu finns en ny krispig flinga..."
Lilla flingan liksom. Det låter så gulligt! En ensam liten flinga! Man vill bara ta hand om den lilla flingan, ha den i sin hand och klappa den. Åh, lill-flingan!




Sen idag var mitt liv precis som den där reklamen när hon är i fjällen och ska åka skidor och liftskötaren ropar " Hallihallå allihopa! Vi har lite problem med liftarna men det är ingen fara, dom är igång om 30 minuter cirka sisådär". Och hon tänker att nu ska jag vara positiv, det kan ju inte bli värre, så har hennes barn bajsat på sig.

Jag lagade mat och allt brändes. Men jag ordnade upp det. Sen tappade jag ut massa sås på mitt bord som jag nyss putsat så det blänkte. Så jag tänkte " nu blir det inte värre, jag ska vara positiv". Så tappar jag en mycket viktig korvskiva på golvet... "MEN NEEE..." stönade jag, PRECIS som hon i reklamen!

Känner du lyckan genom sorgen?

Jag tycker det är en sån fin mening att tänka på. Känner du lyckan genom sorgen? Det borde man försöka göra. Det pratas mycket om tacksamhet, hur tacksam man ska vara för att vi lever, mår bra.. tänk på barnen i Afrika.
Men ärligt talat, det är ju inte så lätt att gå omkring och vara så himla tacksam när det känns som att hela livet kör över en.

Även om jag sitter här i fin lägenhet, men underbara vänner, mitt fina Alfta och familj i tankarna så kan jag känna mig himla sorgsen. Och jag tänker lite att jag har rätt att få känna mig lite sorgsen också. För det är mycket som inte går min väg. Och mycket har varit himla jobbigt det senaste året. Ett år som jag inte önskar värsta drägget i världen ens.

Men jag känner faktiskt lyckan genom sorgen. Det gör jag. Och väldigt starkt också. Det finns inte lycka och sorg som svart eller vitt. Jag känner lyckan genom sorgen.

För även om jag är ledsen ibland är jag himla lycklig. Vi fick ju frågan på Gymnasitet i Litteraturkunskapen om vi var lyckliga. Då kunde jag utan tvekan svara att "Jaaa, jag är verkligen lycklig!" Sen blev jag överkörd av en stridsvagn med livet som förare. Men nu sitter jag och tänker igen " Jaa, jag är lycklig".

Annika frågade mig i Söndags vad min favoritmening var. Då blev jag helt ställd. Men nu vet jag. Känner du lyckan genom sorgen?


Flummigt inlägg. Fluuuummmm


Lycka

Jag har just upplevt den mest intensiva lycka jag upplevt i hela mitt liv.
Jag öppnade kylskåpet och hittade två Kinder Maxi gömda på en hylla!
Förstår ni hur överväldigande det var att hitta choklad när man inte alls hade förväntat sig det?

Dom gick ju åt kan jag säga.

Gånger tvåååå!!!


Undra om allt som slutar på maxi är bra? Ica maxi är ju typ det bästa som hänt i mathandlingsvärlden. hm.. Tål att undersökas.


helghelghelg

Det fina paret Marcus och Julia var här i helgen. Underbart! Julia lagade ju självklart mat och det var helt fantastiskt. Ingen hemmafru i världen kan mäta sig med henne.
Vi vann även biljetter till Raw Comedy Club genom att dra  grymma " Katt åt..-skämt" och lite för att killarna tyckte Erica va snygg ;)

 
Här står jag och är fruktansvärt skitrolig. höhöhö.

Så nu är det väl bara att tvätta, diska och städa upp allt från helgen och återgå till tråkigt plugg och depp över den manliga sidan av befolkningen. Cant wait!

HJÄLP

Jag har ett stort problem. Jag tycker inte längre om ett skit som är uppvärmt. Alltså sånt som läggs in i kylskåp eller bir frysta matlådor. Därmed kan jag bara göra små ,små maträtter nu som bara räcker till en måltid. Men det funkar liksom inte i längden. Det är skitsvårt attt göra en enportions -soppa eller enportions-gryta eller enportions-paj/gratäng/sås... jag får liksom massa mat i matlådor osv som jag vill spy bara jag tittar på.
Vilket i-landsproblem! Jag vet.
Men hur ska jag kunna göra något åt detta?
Just nu äter jag glass och äpple till lunch för jag inte vill laga något som bara blir kvar i alla fall. What to do?


Min ekonomi just nu är också ett väldigt stort problem. Jag har börjat drömma mardrömmar om att jag är med i lyxfällan. Jag har ju mitt sparkonto som jag kan ta ifrån men det jag har där måste jag egentligen ha för att betala hyran i sommar. Jag har gjort upp en budget som ska införas nästa månad. Så måste bara klara mig till nästa månad!
Fast denna månad kommer dock bli oerhört knaper. 84 kronor har jag närmare bestämt. Sen kommer julia och markus i helgen, vi ska ut och äta.. leva lyx så att säga.. och så tandläkaren ska jag till. Och sen inser jag att det är massa mer litteratur att beställa. ÄLSKA LIVET!


Läste blondinbellas debattartikel om pensionering vid 75 som hon var för. Hon sa något om att hon inte pensionsparade för hon ska jobba hela livet. Men sen tänkte jag.. vad gör hon om hon helt plötsligt inte kan jobba? Faaast.. ... den människan har så mycket pengar så hon skulle väl inte behöva jobba något mer i alla fall. Men jag tänkte om någon annan inte så rik läser och ba " jaa, varför spara, jag ska ju ändå tjäna pengar hela livet?" Och sen något om att om ens yrke blir för tungt då kan man ju bara byta till något annat. Men vad lätt! Byta lite hit, byta lite dit! Och inte lämnar vi rum för den nya arbetskraften heller utan vi gamla byter bara hejvilt runt runt. Fasr missförstå mig rätt, det är ju bra att få möjligheten att FÅ jobba tills man är 75 om man vill. Blondinbella verkade bara se det så naivt.


Särskrivningarna

Hur många gånger ska man ta upp detta för att det ska nå fram till folk!??? SLUTA SÄRSKRIV!
Sett på fejjan idag " En tung piercing gjord idag" MEEEN SAY WHAT?? Om du jobbar med att pierca folk borde du väl veta hur tungpiercing stavas. Sen då, meningen får ju en helt annan innebörd;

"OJ! Min piercing är så tung så jag inte orkar bära den! " " Jag har hört att hon har en tung piercing faktiskt, något på 10 kilo vägde den!"


112

Jag ligger med djävulens magkatarr och kollar på 112 På liv och död. Poliserna skulle gör drogtest på en misstänkt rattfull.. eller ja.. rattdrogad. . I alla fall så testade dom om den misstänkte kunde kolla i kors med ögonen och då kunde den inte det.
" Ja han är helt klart påverkad" sa dom (jaa okej, några andra saker tydde på det också).

Men HERREGUD! SAY WHAT? Jag kan ju inte kolla i kors i vanliga fall! :O:O Va ska jag göra liksom??!! " Meen ring någon jag känner, jag har övat hela mitt liv för att kunna kolla i kors men jag kan inte!!!" 

Snart börjar dom väl kolla om man druckit alkohol genom att titta om man kan rulla tungan också..Och eftersom det ska vara genetiskt om man kan det eller inte skulle dom kunna dra det steget längre;
 
"nu kollar vi om dina föräldrar kan rulla tungan, kan du då inte det vet vi att du druckit alkohol"
"Men HERREGUD! Jag är ju det genetiska felet i vår släkt, det svarta fåret, missbildningen, den felande länken.. alla kan utom jag!"

Usch *ryser och skakar av mig tanken*


Jag har en hallonkärna i tanden, känner mig såhär;




Sjuk

I helgen var ju våra fina vänner här.
Jag som alltid dras med en sådan otrolig tur blev såklart sjuk och missade det mesta av spektaklet. Försökte gå ut och festa men fick fara hem. Åååå nedrans pitthövve alltså! Nu måste jag bli frisk senast på torsdag.


Jag har struntat i att gå till universitetet i två dagar nu. Läxhjälpen har jag dock släpat mig till. En uppgift handlade om hur det är att vara ung idag. Det var så roligt;
 
Jag; Vad har ungdomar idag som ungdomar inte hade för några år sedan? (Tänker på mobiler och internet)
Elev; Skola!

heheheheh, de var lite roligt tyckte jag. Jaa om du tänker typ stenåldern som " några år sedan" kanske. Så gulligaaaaa är dom, man vill ju klämma sönder dom. Gulliiiiiss.




också gulligast i världeeen!!! åååå..

Freaking Fridaaay

Bästa dagen, bästa dagen, bästa dagen!
Idag kommer Jenny, Malin, Britta och Melanie hit! åååååå tagga! Vi ska ha så kul. Och så ska vi säkert ut och dansa. Och eftersom jag varit nykter sen nyår ( som en annan AnonymaAlkolisterNykterist) så är jag övertaggad på att få dansaaaa!!!


OCH EN TILL BRA SAK! Jag fick VG på b-uppsatseeeeeen!

Nu borde jag massa saker, duscha, städa, ta ut sopor... åååå.. Varför alla dessa måsten?

 
Här har jag en liten fråga;  ska jagklippa av mitt hår eller har det som den långa lejonman som det är idag??? Svååårt.

Have u ever feel so lost?

Men tjenarää, lilla lady här!

Jättestörigt när jag lyssnar på Lilla Lady med Daniel Adams Ray. Han sjunger " en liten ros med ett hål i sin själ". Och jag tycker hela tiden att han sjunger " hål i sin stjärt". Så nu kan jag inte lyssna på den låten längre.

Men det var inte det jag skulle tala om utan att ... ja... vad skulle jag tala om?
Skitsamma då....... åååå... de var något jättebraaa...

Igår sov Erica här. Och vi bakade som uppvägning för träningspasset. Idag har jag diskat, städat och bokat tandläkartid. Det är kanske nu man ska va pretto på fejjan. Hatar sånt. Skulle kunna sammanställa ett kollage med prettofacebookstatusar. Varför måste man vara duktig på fb? Det är väl ingen som tycker det är roligt att läsa;
 " Idag har jag städat, tvättat, bytt lakan i sängen och lagat mat. Sen försökte jag få bort en fläck på en tröja. Nu ska jag ringa några samtal sen ska jag plugga. Ikväll blir det träning".

Jaha, tack för den korta mininovellen om ditt liv! Då vet vi! Du verkar förövrigt ha ett mycket spännande och omväxlande liv hörru! Vad kommenterar man ens liskom? "Vad duktig du är <3<3<33<3<3" ?? Eller? Vad vill dom har för kommentarer?..

Hatar också när dom i klassen uppdaterar att dom sitter och pluggar eller hur mycket de hunnit läsa i kurslitteraturen. Så har man inte börjat. Fuck off.

Konstigt



Denna videon är så himla konstig. Först sitter man och tittar förstrött i godan ro och ba " jaa.. kroppar.. ett bröst... ett till bröst... en rumpa... VAAA??? ETT BRÖST??!! RUMPA???". Sen kommer de massa inzoomade snoppar och nakna människor som hoppar i splitt. Men konstigt nog tycker jag att de dallriga rumporna är äckligast. Jag skriker typ rätt ut när jag ser rumporna. Inte ens när dom zoomar in en liten snopp som skakar runt får mig att bli lika chockad som rumporna som skakar framför kameran.

Träningsvärk

Träningsvärken från helvetet är här. Skjut mig! Den samarbetade inte så bra med jobbet på en förskola idag. Ungefär såhär var det hela dagen;

" fröööken, hjälp mig med skoooon!"
" eh...du kan själv, försök!"
" neeej, jag har försökt i tusen miljoner år, hjälp!"
" ja.. okej... då ska jag bara sätta mig på huk här... snart.. ett två tre..snart ska jag sätta mig på huk... så nuuuuu.. aj aj aj aj aj aj aj. .japp.. jahapp... då stannar jag här nere på golvet nu."

Jaa, annars var det trevligt. Jag har fått lära mig massa nya saker om bilen Blixten Mcqueen. hahah ;)



Igår gjorde jag sån fiskpudding som man äter i skolan. Goooottt.

RSS 2.0