Systrar

Saknar er!

 <---- Vi har faktiskt klätt ut oss här!

Tankbil

Meningslös rubrik. Bara för att börja alla rubriker med samma prefix ;)


Kaotisk dag på skolan. Ännu mer kaotisk imorgon (???) när det är bara vikarie och jag. Återstår att se.


Kommit fram till några effektiva tankar för att snirkla sig ifrån plugget.

1. Storstäda lägenheten kan inte vänta! Just i denna sekund MÅSTE du rengöra ugn, köksfläkt, skåpluckor och micro. Boka gärna in en tvättid!

2. Stanna på alla möten du kan på praktikplatsen. Ja, men ämnesgrupp låter väl intressant! Var det någon som sa planeringsmöte?

3. Du måste göra en veckomatsedel! Lägg fram hela ditt register av kokböcker och skanna nätet efter recept. Denna veckan ska bli något helt fantastisk i matväg!

4. Vad är det på tv? Kvinnan som hade skitmycket fåglar, men sålde dom och köpte tre grisar , det låter väl som ett program man bara måste se! Kan inte missa!

5. Va händer på facebook?.. hmm.. tre minuter har gått, vad händer på facebook nu?..... Vad finns det för världsomvälvande nyheter på fejjan nu då? VIKTIGT.

6. Oj, jag börjar få lite dåligt med frukt. Och diksmedel. MÅSTE köpa en ny diskborste innan jag kan plugga! Handla!

7. Å vilken vision jag fick! Här borta ska jag göra en fotovägg, jag måste snickra ihop 30 fotoramar. Borra i väggarna och pyssla till snirkliga väggord!

8. Undra vad Erica gör?

9. Muffins vore ju gott.

10. Men min mest använda tanke för att inte plugga är: Jag hinner imorgon!

Tankar

Bara för att Emma påpekade att mina senaste inlägg alla började med tan döpte jag detta inlägg till tankar ;)
Har dock inte så mycket tankar.


Är himla stressigt med uppsatser hit och praktik dit. Orkar inte tänka på något annat än nuet.


Roligt att en på läxhjälpen kallade mig för Silvia dag. Det brukar vara Leo. Eller Ingalill.
Jag har verkligen fått det sämsta namnet för det yrke jag ska ha. Linnea går knappt att lära sig för vuxna invandrare, ungdomar har jättesvårt. Barn kan inte uttala det. Fantastiskt.




Tankspridd

Är det ett tecken på tankspriddhet när:

Hissen är trasig, du tar trapporna. När du gått ett tag tänker du " Det va hemskt jobbigt det här!". Du kollar upp och ser att du är på 6:e våningen. Du bor förövrigt på 4:e.

Ett litet tecken?

Tandläkaren

Idag tog jag mod till mig och gick till tandläkaren med min visdomstand. Den var inflamerad så de fick väl spola rent och sen fick jag något som jag skulle typ skölja med. Betala också ska man ju göra när man är vuxen, men 500 kronor för tio minuter! Oj...

Nu är jag sjukt sugen på kokos. Vet inte varför. Skulle vilja köpa en påse och hälla i mig.
Nu låter det som jag pratar om knark. Och den här bilden understryker det lite mer:



Men jag menar kokos från en kokosnöt. Visst är det från en kokosnöt? Får forska på det.



Tandvärk

Jag har värsta tandvärken pga min visdomstand. När jag vaknar på morgonen vill jag bara hoppa från balkongen. Alternativt somna om för att slippa känna, det är ju kanske lite mindre brutalt.


Igår var Erica och jag hos Annika på fantastisk middag. Det får man alltid hos den tjejen. Fantastiskt. Och så får jag ju träffa mitt lilla barn också.




Jahapp, första advent idag då. Ingen snö och jag har ingen ljusstake. Snyft.
Men jag har risgrynsgröt att äta till  frukost :D

Spelkväll

I natt sov jag hos Elvira. Vi spelade och sjöng, och kollade på idol såklart. Älskar Moa!
Idag traskade jag den långa vägen hem.
Det finns inget bra med att på på " Örebros högsta läge". Om ni någon gång tänker flytta och tycker det låter som lyxigt och vackert med " högsta punkt" "Högt läge" så kan jag berätta för er att; NEJ! Det är inte lyxigt. Det är en pain in the ass. Jobbigt som sjutton.



Inatt drömde jag att en lärare på min praktikskola sa att jag var en skam för mänskligheten. Sen hittade jag en gömd diskmaskin i min lägenhet.




90-tal

Varför har alla kvinnliga artister träningsbyxor och sportbh i alla musikvideor från nittiotalet?

Julstök

Spelar julmusik och storstädar här hemma. Fram med ljusstakar och en hemskt ful julstjärna i papp som jag råkade dra sönder. Men den får duga, har inte direkt pengar att köpa en ny. Nu fattas bara en adventsljusstake. Och snön då.

Typiskt att jag tjatat hela hösten " Denna vintern ska jag inte frysa!". Jag har köpt på mig en dundervarm jacka, varma skor, pannband. Allt! Så kommer ingen snö! Slipper ju frysa i alla fall, de är ju plusgrader!





Ville ta ett kort på hur mysigt jag haft det med  vackra tekopparna jag fick av mina tjejer! Men det syntes ju inte så jättebra.
Lille gullefågeln fick också vara med på bild. Sofia säger att den har en finne på läppen.. eller näbben, men de har han inte!
Jag brukar sitta och klappa på honom i handen när jag tittar på tv. . Jag har väl aldrig sagt att jag är normal.


Standup4food

Har haft en otroligt rolig kväll med utbytesstudenterna på kåren. Stand up och internationell buffé! Stand up -komedin var så otroligt rolig så jag tror jag skrattade konstant.  Två engelsmän som drev med sverige och steriotyper.

Tråkigt att jag måste äta korv och makaroner i matlåda bara. För andra gången i rad.
Har ni tänkt på en sak förresten?
Det känns som att alla tävlar om vem som har bäst mat när man sitter i ett personalrum.
"oj, va det där så exotiskt ut då!"
"Det är min dotter faktiskt som fixat"
"Va mycket olika burkar du har med dig då!"
"Jaha du, hehe, här har vi grejer, sallad, avocado, keso, hummer, rysk kaviar och kobebiff"

Så ska man komma där med sina korv och makaroner (faktiskt en engångsföreteelese!..tvågångs) och typ höra deras tankar " Hon är ju bara en fattig student, vad vet hon om mat?" " Vad vet hon egentligen om hur man beteer sig när hon bara har korv och makaroner?" "Vad vet hon om läraryrket?" Vad vet hon om livet?"


Okej.. kanske inte.. Men typ..

Stökigt

Jag har hamnat i någon slags stökig period. Hur mycket jag än städar så blir det jättestökigt på en sekund. Hoppas att de vänder efter adventsstädningen.



Saker jag gillar idag:

Gulligt barn som sa "Grillit" istället för Grillat.

Att jag bondat massor med ett barn idag. Lekt affär med monopolspelet. Efteråt utrbrast barnet " Jag är så bra på det här spelet, snälla gör det med mig imorgon också!" 

Läxhjälpsungdomarna



Saker jag ogillar idag:

Att min taklampa inte fungerar. Den som är så fin

Att jag överkokade min pasta

Att min lugg börjar bli för lååång..





Drömmar

Inatt drömde jag att någon kom hem till mig och diskade min gigantiska hög med disk. Vaknade och trodde att det var sant. Så himla nedslående när det inte var så!
Har fortfarande inte diskat. Måste ta tag i denna helveteshög nu!


Drömmer även om inte ha några ringar under ögonen med så läxhjälparna slipper fråga " varför är du typ blå under ögonen här?"

Drömmer även om att vara lite mindre förvirrad så att jag slipper svara "ööööhh, jag vet inte riktigt.." på allt min handledare frågar mig.





Breaking dawn

Erica och jag var och såg på Breaking Dawn idag. Himla bra. Men inte lika bra som de andra filmerna. Men dom skulle ju trots allt ligga för första gången ;)
Vi hade verkligen stora problem med att ens ta oss till bion. Först va vi för slitna för att gå den tid vi hade bokat. Bokade om och stort kaos slutade med att vi fick åka taxi till bion. Kändes ju lite lyxigt. Tråkigt att taxichaffören var en surpitt bara.


Hatar förörigt kärleksfilmer för att jag blir besatt av tänker på äkta kärlek. Skulle verkligen villa uppleva det. Men det kanske bara finns på film.

Drömde sjukaste drömmen inatt dock!
Jag tittade ut genom ett fönster och såg en klippa och ett stort hav som bredde ut sig. På klippan parade sig två
chihuahuor ( minihundar alltså, fick googla för att kunna stava).
I havet komma alla jordens djur simmande två och två för att delta i parningscermonin. Grodor, sköldpaddor, elefanter, piggsvin, lamor, katter, allt!
Whataa??




Lite dålig vän

Igår svek jag Emelie och Erica och kom inte till myskvällen. Hade det otroligt, otroligt bra med  bästa Annika,  men jag har insett att jag MÅSTE sluta lova saker som jag inte kan hålla. Jag gör det hela tiden. Ett av mina sämre karaktärsdrag.



Detta är Dc-skor förresten för allas förtydligande. Skulle nog kunna starta en blogg bara om hur mycket jag hatar dessa skor.


Fast Jenny, de är bara denna modell jag hatar. Jag skulle bra gärna vilja se dom snygga!


En bild på en leopard får avsluta. Bara för att jag vill.


Ogillar

Lite saker jag ogillar:

Barn som hostar över min mat innan jag hunnit börja äta.

Att man inte blir mätt på riskakor

Folk som ska onödigt djupa diskussioner på bussen klockan sju på morgonen. Eller onödigt idiotiska också. Eller... folk som pratar överhuvudtaget på bussen klockan sju på morgonen

Att färgpatroner till skrivaren är dyrt.

Lite saker jag gillar:

Jag har fått vikariejobb.

Barn överhuvudtaget.

Speciellt barn som säger gådde och dogde till gick och dog.


Lite saker jag hatar:

Magsjuka.

Dc-skor. Dessa föremål bör inte ens få kallas skor. De fyller ingen funktion i samhället och borde förbjudas och inte tillåtas på jordens yta! Word.

Så har vi det här med idioter..

..Nej, tvshop och Justin Beiber. Vi undrar inte " why ProActive?".

....Har man glömt sina hörlurar till telefonen när man ska åka buss behöver man INTE spela musiken på högsta volym för hela bussen istället. Speciellt inte om klockan är 7 på morgonen och din spellista består av Björn Rosenström och Magnus Uggla.

....Kände ni förresten idioten som döpt två inlägg (dagarna efter varandra) till Onsdag?



Onsdag

Men dryga radiotjänst kom hem till mig! Arg skrift på tangentbord: pla¤%/gjakjfahnjdrhujafvnakkjrkfj!!#%&/?

Det ringde på dörren och jag fick panik och ville städa undan kläder innan jag öppnade dörren. Så när jag väl öppnade hade mannen nästan gått iväg. Men han kom tillbaka. VARFÖR struntade jag inte i att öppna? Varför?

Till saken hör att jag har världens minsta tv. Storlek pocketbok. Nu vill jag ju köpa en stor tv för att det ska vara värt. Och hädanefter ska jag bara kolla på ettan och tvåan. Slår över nu. Program om arabiska. Jaja, får väl duga. Betalar ju för det där!





Ett barn sa någon så roligt idag. Hon höll upp ett legofönster och utbrast: 
- De är en myra som tittar i huvudet!

Jag förstod verkligen inte.  Någon som kan förklara?


Onsdag

Älskar när man ställer till med värsta storkoket, där exakt allt ska innehålla mjölk. Man börjar, mitt i allt inser man att man inte har någon mjölk. Superkul!



Ska träffa gulletussen Erica imorgon. Som jag haft ett extralångt upphåll från eftersom hon haft magsjuka. Eftersom jag har lite av en fobi har vi överdrivit besöksförbudet väldigt länge. Men jag vågade mig fram för att ställa en matkasse (med lite glass och andra sjukdomsnödvändigheter)på hennes trappa. Stor bedrift för mig men allt för min bestiis. Fjortizzz




Praktiken är mer vild än tam, men givande.
Läxhjälp idag, skönt avbrott.


Måndag

Tecken på att du blivit skadad av praktiken, på en skola med lite bråkiga barn:

Några sitter på en fest och pratar om anställningar och avskedningar. När någon säger" Jag vill inte sparka någon" tänker du genast " Men herregud, vuxna människan, inte ska hon väl hålla på och sparkas??!!".


Japp. Skadad.





Tisdag

Praktiken går bra. Men när fröken är borta dansar barnen på bordet eller något sånt.


Nu börjar hantverkarna blir klar. Kanske sista gången jag går till Erica och duschar ikväll :)

Tankspridd

Höjden av tankspriddhet. Verkligen. Det har jag uppnått idag.

Först och främst gick jag en timme för tidigt till skolan för jag har glömt att ställa om klockan i köket.
Sen hade jag seminarium (Det däremot gick himla bra).
Åkte in till stan och handlade en ungsform (hej kasslergratäng).

När jag skulle åka hem så gick jag till busshållsplatsen för att kolla när de gick någon buss. Men någon måste ha slagit slint för precis då kom de en buss och jag klev på den. Alltså jag klev bara på en random buss och kollade inte var den gick. Tänkte verkligen helt fel. När jag tittade upp tio minuter senare var jag inne i ett bostadsområde och for runt. Va fals?
Panik. Men sen kunde jag kliva av vid Universitetet och ta en ny buss. Men ja. Ibland förundras jag över att jag ens klarar av skolan.


Örebronx

Nu är jag hemma i den stora staden Örebro igen. Halva badrummet är klart. Ser fint ut.

Har fått två registerutdrag från polisen till praktiken med posten så de låg på golvet i en fin hög som hantverkarna fixat. Pinsamt då att dom tagit undan de där och ba " Värst va hon får brev av polisen! Undra vad hon har gjort?"

Idag när jag satt på tåget så satt det en jämnårig kille framför mig. Han satt med en dator och jag såg i fönstret vad han gjorde liksom. De vanliga : facebook, blocket, forum.. sen helt plötsligt sitter han och kollar på massa tjejer som trycker upp brösten och nakenbilder. Jag höll på att skratta ihjäl mig. Sen fick jag panik för det kliade så mycket på min rygg och jag nådde inte att klia. Funderade på att fråga någon på tåget om de kunde klia men de kanske va lite överdrivet.




Tiden i Alfta har varit trevlig. Flyttning med släkten, vattengympa, piano,kompismys, gävleshopping, kinaschack med mormor (eller shinachack som jag sa) Trevligt!




RSS 2.0